Καλωσήλθατε στο δικτυακό τόπο του συγγραφέα Γιάννη Κάππου
Books

Βιβλία για την εκπαίδευση.

Ως ενεργός καθηγητής στην Τριτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχω συγγράψει αρκετά βιβλία που κυκλοφορούν στο ελεύθερο εμπόριο και έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος .

Για το Γυμνάσιο

Για το Γυμνάσιο έχουν εκδοθεί τα εξής βιβλία:

gymn_thΠαραγγελία

Πληροφορική Α’ Γυμνασίου – Θεωρία

Είναι γραμμένο με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τη διδακτέα ύλη της θεωρίας του μαθήματος της Πληροφορικής της Α’ τάξης του Γυμνασίου, την οποία παρουσιάζει με γραμμικό τρόπο. Απευθύνεται, κυρίως, σε όσους συναδέλφους διδάσκουν το μάθημα.

gymn_ask
Παραγγελία

Πληροφορική Α’ Γυμνασίου – Ασκήσεις

Περιέχει επιπλέον ασκήσεις, εργασίες, δραστηριότητες και φύλλα αξιολόγησης. Προτείνει χωρισμό της ύλης σε ωριαία μαθήματα με βάση τη θεωρία του μαθήματος. Περιέχει πρόσθετο υλικό και προτείνει λύσεις για τις ασκήσεις και τις δραστηριότητες των Τετραδίων των Μαθητών και των δύο διδακτικών πακέτων που έχουν εγκριθεί και διανέμονται στα Γυμνάσια. Απευθύνεται, κυρίως, σε όσους διδάσκουν το μάθημα.

 

Για το Λύκειο και το Τ.Ε.Ε.

Τα βιβλία που εκδόθηκαν και είναι κατάλληλα για μαθήματα που διδάσκονται στο Ενιαίο Λύκειο ή στο ΤΕΕ (ειδικότητα Πληροφορικής), είναι τα εξής:

leitoyrg-syst
Εξαντλήθηκε

Υποδειγματικά Λυμένες Ασκήσεις Τεχνολογίας Υπολογιστικών και Λειτουργικών Συστημάτων

Είναι ένα βοήθημα για το κατ’ επιλογήν μάθημα της “Τεχνολογίας Υπολογιστικών Συστημάτων και Λειτουργικών Συστημάτων” της Γ’ Λυκείου, καθώς και της ειδικότητας της Πληροφορικής των ΤΕΕ.

aepp01
Εξαντλήθηκε

Υποδειγματικά Λυμένες Ασκήσεις Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

Είναι ένα βοήθημα για το μάθημα της “Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματι­στικό Περιβάλλον” της Γ’ Λυκείου, αλλά και για ό­σους διδάσκουν Προγραμματι­σμό και Αλγορίθμους στην ειδικότητα της Πληροφορικής των ΤΕΕ. Περιέχει υ­ποδειγματικά λυμένες τις ασκήσεις του Τετραδίου του Μαθητή και των δύο διδα­κτικών πακέ­των. Συνοδεύεται από δισκέτα με τα προγράμματα των παραδειγμά­των.

aepp02
Εξαντλήθηκε

50+ x Θέματα Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

Περιλαμβάνει υποδειγματικά λυμένα θέματα για την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον της Γ’ Λυκείου, αλλά και για όσους διδάσκουν Προγραμματισμό και Αλγορίθμους στην ειδικότητα της Πληροφορικής των ΤΕΕ. Συνοδεύεται από δισκέτα με τα προγράμματα των παραδειγμάτων.

book10
Παραγγελία

Οδηγός επιτυχίας στηνΑνάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

Περιλαμβάνει υποδειγματικά λυμένα θέματα για την Ανάπτυξη Εφαρμογών με στόχο την αριστεία στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Καθοδηγεί τον μαθητή στην μεθοδική αντιμετώπιση των ασκήσεων και των θεμάτων θεωρίας του μαθήματος που διδάσκεται στην Γ τάξη του Λυκείου στις ομάδες προσανατολισμού Θετικών σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

tepik01
Εξαντλήθηκε

Θέματα και Ερωτήσεις στην Τεχνολογία Επικοινωνιών

Περιέχει θέματα και ερωτήσεις για το ομώνυμο μάθημα που διδάσκεται στην Β’ Ενιαίου Λυκείου ( Δεν έχει σχέση με το ομώνυμο μάθημα που διδάσκεται στην ειδικότητα της Πληροφορικής των ΤΕΕ ).

Απευθύνεται, κυρίως, σε όσους διδάσκουν και διδάσκονται το μάθημα.

tepik02
Εξαντλήθηκε

Το βιβλίο του Καθηγητή ( και του καλού Μαθητή ) στην Τεχνολογία Επικοινωνιών

Περιλαμβάνει την παρουσίαση της ύλης του μαθήματος «Τεχνολογία Επικοινω­νιών» της Β’ τάξης Λυκείου Τεχνολογικής Κατεύθυνσης με διαφάνειες, χωρισμέ­νη σε μαθήματα ωριαίας διδασκαλίας. ( Δεν έχει σχέση με το ομώνυμο μάθημα που διδάσκεται στην ειδικότητα της Πληροφορικής των ΤΕΕ ). Για κάθε μάθημα δίνεται το αντίστοιχο φύλλο αξιολόγησης (τεστ) διάρκειας 10′, καθώς και 6 διαγωνίσματα κυμαινόμενης χρονικής διάρκειας (που καλύπτουν όλη τη διδακτέα ύλη). Περιέχει και όλα τα θέματα των εξετάσεων του 2001. Συνοδεύεται από CD με την παρουσίαση της διδασκαλίας του μαθήματος σε Power Point. Απευθύνεται σε όσους διδάσκουν και διδάσκονται το μάθημα.

 

Για το Ι.Ε.Κ.

Για το ΙΕΚ έχει εκδοθεί το εξής βιβλίο:

iek01
Παραγγελία

Θέματα στο AutoCAD για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης των ΙΕΚ στην Ειδικότητα Σχεδιαστών με Η/Υ

Περιέχει ερωτήσεις και θέματα από το AutoCAD για τις εξετάσεις πιστοποίησης της ομώνυμης ειδικότητας των ΙΕΚ. Απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με το αντικείμενο.

Επιστροφή στην αρχή

Για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει εκδοθεί το εξής βιβλίο:

thermo
Παραγγελία

Εφαρμοσμένη Θερμοδυναμική

Περιλαμβάνει όλη τη θεωρία για τις βασικές αρχές της Θερμοδυναμικής, καθώς και υποδειγματικά λυμένες ασκήσεις, τόσο στα τέλεια αέρια, όσο και στις δύο φάσεις νερού και υδρατμού. Η δύναμη αυτού του βιβλίου είναι στη συνοδευτική δισκέτα, στην οποία υπάρχει πρόγραμμα Η/Υ με το οποίο δίνοντας δύο καταστατικά μεγέθη του νερού και του υδρατμού υπολογίζονται όλα τα υπόλοιπα. Αντικαθιστά, δηλαδή, τα διαγράμματα Mollier και τους πίνακες ιδιοτήτων νερού – υδρατμών .

Επιστροφή στην αρχή

Βιβλία για το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο έχει εκδοθεί το εξής βιβλίο:

polimesa-diktya

Πολυμέσα – Δίκτυα

Συμμετείχα στη συγγραφική ομάδα του βιβλίου αυτού μαζί με τους Γεωργίου Θαλή, Λαδιά Τάσο, Μικρόπουλο Αναστάσιο, Τζιμογιάννη Θανάση και Χαλκιά Πόπη. Γράφτηκε για το κατ’ επιλογή μάθημα της Γ’ Ενιαίου Λυκείου, αλλά βρήκε ευρεία αποδοχή και προτείνεται και ως εναλλακτικό σύγγραμμα στις ειδικότητες της πληροφορικής των ΤΕΕ.

Η συμμετοχή μου ήταν (μαζί με την Πόπη και τον Θαλή) στο μέρος των Δικτύων.

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Examples of the book