Καλωσήλθατε στο δικτυακό τόπο του συγγραφέα Γιάννη Κάππου
Books

Βιογραφικό

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

kapposit Γεννήθηκα το 1956 και κατάγομαι από το Νεοχώρι Ζαχάρως Ολυμπίας του νομού Ηλείας από γονείς δασκάλους. Είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών και μένω στην Ξάνθη.

Τελείωσα τη στοιχειώδη εκπαίδευση στο Α’ Δημοτικό Σχολείο του Πύργου Ηλείας, ενώ το εξατάξιο Γυμνάσιο το ολοκλήρωσα στο Β’ Γυμνάσιο Αρρένων Ζωγράφου το 1974.

Την ίδια χρονιά πέτυχα στη Σχολή Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων – Ναυπηγών του Ε. Μ. Π., από την οποία αποφοίτησα το 1979, ενώ την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος την απέκτησα το Μάρτιο του 1980.

Τη θητεία μου την έκανα στην Αεροπορία Στρατού ως Τεχνίτης Συντηρητής Ελικοπτέρων.

Η πρώτη επαγγελματική μου εμπειρία ήταν στη βιομηχανία, ως Μηχανολόγος συντηρητής σε εργοστάσιο σαπωνοποιίας στη Νιγηρία, για περίπου ένα εξάμηνο το 1982.

Την ίδια χρονιά προσλαμβάνομαι ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Δ.Π.Θ και ταυτόχρονα ξεκινάω διδακτορικό στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης του Δ. Π. Θράκης, το οποίο το απέκτησα το 1987. Στο διάστημα αυτό και για τις ανάγκες της διδακτορικής μου διατριβής μεταβαίνω στο Liverpool University, όπου παράλληλα με την έρευνά μου διδάσκω για το ακαδημαϊκό έτος 1984-85 και εργαστηριακές ασκήσεις στους φοιτητές του Β’ έτους του Mechanical Engineering Dept.

Δεν μένω στο Πανεπιστήμιο, αλλά ξεκινάω μια περιπλάνηση αποκτώντας πλούσια εκπαιδευτική και επαγγελματική πείρα.

Επαγγελματικά, διατέλεσα Τεχνικός Διευθυντής στο ISTRON BAY HOTEL στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης για ένα έτος (1987-88), ενώ στην Αθήνα από το 1989 (μέχρι το 1997) διατηρούσα πλήρως μηχανογραφημένο Τεχνικό Γραφείο διεκπεραιώνοντας πλήθος Ηλεκτρομηχανολογικών Μελετών και Επιβλέψεων.

Εκπαιδευτικά, πέρα από την 5ετία στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΔΠΘ, από το 1989 μέχρι το 1997 δίδαξα ανελλιπώς στη ΣΕΛΕΤΕ στη βαθμίδα του Καθηγητή ΤΕΙ, όπου και μονιμοποιήθηκα το 1995, και περιοδικά στο ΤΕΙ Πειραιά και στη Σχολή Ικάρων.

Από το 1995 συγγράφω βιβλία σχετικά με θέματα πληροφορικής, όπως είναι η λειτουργία των υπολογιστών, το σχεδιαστικό πακέτο AutoCAD, το Internet, κ.ά., και βοηθητικά βιβλία για το Λύκειο και το Γυμνάσιο, καθώς και διάφορα άλλα θέματα.

Το 1997, μην αντέχοντας το χάος της Αθήνας, μετακομίζουμε στην Ξάνθη, όπου διατέλεσα Καθηγητής Πληροφορικής, Υποδιευθυντής και Διευθυντής στο 4ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης και από το 2017 είμαι Καθηγητής Πληροφορικής και Διευθυντής στο 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης.

Από το 2000 διδάσκω, παράλληλα με τα μαθήματα στο Λύκειο, AutoCAD στους Μηχανικούς Περιβάλλοντος του ΔΠΘ και από το 1998 Θερμοδυναμική στους Μηχανολόγους Μηχανικούς του ΤΕΙ Καβάλας, δραστηριότητες τις οποίες σταματώ το Σεπτέμβριο του 2007.
Το 2005 συνεργάζομαι με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΤΕΙ Κρήτης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning) ως υπεύθυνος της ενότητας του AutoCAD. Ταυτόχρονα στους φοιτητές του ΤΕΙ Καβάλας υποβάλλω ασκήσεις Θερμοδυναμικής μέσω Internet, οι οποίες έχουν ξεχωριστό περιεχόμενο για τον καθένα. Με το ίδιο σκεπτικό εργάζομαι και με τους φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος. Η εξέλιξη αυτών των τεχνικών μεθόδων οδήγησε στο ηλεκτρονικό βιβλίο το οποίο ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2007.
Tον Οκτώβριο του 2012 και για μια και μόνον χρονιά (2012-2013) διδάσκω στο ΤΕΙ Καβάλας το μάθημα CAD/CAD/CAE στο 7ο εξάμηνο των Μηχανολόγων και Θερμοδυναμική στο 2ο εξάμηνο.
Από το 2011 συγγράφω βιβλία στα Αγγλικά σχετικά με το AutoCAD και τα εκδίδω στον όμιλο εταιρειών της Amazon.
Το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 δίδαξα κατά το εαρινό εξάμηνο στο ΤΕΙ της Καβάλας μάθημα που σχετίζεται με τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό προϊόντων με τη βοήθεια του SolidWorks.
We all take passport photo, Visa Photo or ID Photo at one point or another. Everyone needs a passport photo for passport and visa photo for travel documents. The right size of passport or visa photo is needed by students to process application. https://thephotoapp.co.uk ThePhotoApp, a team of ID photo experts has revolutionised the passport and Visa photo industry. The company now offers online passport and visa photo prints, making many UK residents to save on travel cost to visit nearest Photobooth or photoshop.
Νοέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Examples of the book